nie hasil ku di dapo ku syurga ku ptg2 ditemani hujan lebat td..TART CHESEEY..sebelum dibako dan selepas siap dibakor..suami ckp sodap..dh3 ketui habis dimkn..hehehe..
KULIT..
1 1/2 cwn tepung gandum..(mila wat lebih drp nie..wat dlm 3cwn)
1/2 cwn gula halus
KULIT..
1 1/2 cwn tepung gandum..(mila wat lebih drp nie..wat dlm 3cwn)
1/2 cwn gula halus
3/4 ketul butter
1 bj kuning telo
sedikit air diingin utk jadikan doh
Bahan2 kering dicampur dengan butter,gaul,ramas guna hujung jari jadikan mcm serbuk roti.
Masukkan telo & air diingin,jadikan doh.
Bungkus doh dalam plastik dan sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam.
Setelah itu dikeluarkan di canaikn dengan tangan dan lapiskn ke dalam acuan tart kecil.
Bakar kosong pada suhu 160 selama 20 minit..mengikut suhu oven memasing..
Kemudian sejukkan.
INTI CHEESE..
250 grm cheese..(saya kurangkn bahagikn dua)
25grm gula halus
20 grm butter
1 bj telur
Pukul semua bahan kecuali telo,sampai sebati.Last baru masukkan telo.
Isi dalam kulis tart tadi & bakar lagi selama lbh kurang 10minit lg..
Rasa cheese ngan hujung jari,bila di sentuh cheese x melekat pada jari,itu bermakna cheese sudah masak.
1 bj kuning telo
sedikit air diingin utk jadikan doh
Bahan2 kering dicampur dengan butter,gaul,ramas guna hujung jari jadikan mcm serbuk roti.
Masukkan telo & air diingin,jadikan doh.
Bungkus doh dalam plastik dan sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam.
Setelah itu dikeluarkan di canaikn dengan tangan dan lapiskn ke dalam acuan tart kecil.
Bakar kosong pada suhu 160 selama 20 minit..mengikut suhu oven memasing..
Kemudian sejukkan.
INTI CHEESE..
250 grm cheese..(saya kurangkn bahagikn dua)
25grm gula halus
20 grm butter
1 bj telur
Pukul semua bahan kecuali telo,sampai sebati.Last baru masukkan telo.
Isi dalam kulis tart tadi & bakar lagi selama lbh kurang 10minit lg..
Rasa cheese ngan hujung jari,bila di sentuh cheese x melekat pada jari,itu bermakna cheese sudah masak.
No comments:
Post a Comment