hasil malam nie daripada dapo Mila Kitchen..KEK PISANG COKLAT RICE..baru siap dibako..panas lg..yum3x
2cwn tepung gandum
1sk baking powder
1sk soda bikarbonat
2cwn tepung gandum
1sk baking powder
1sk soda bikarbonat
1 cwn gula
3 biji pisang yang dilenyek..mila guna pisang kapas
1/2 cwn minyak masak
1sk esen vanilla
2 bj telo ayam gred B
1/2 sk ovellete
1sb coklat rice
badam cincang
1sdb serbuk coco
Caranya..
ayak tepung gandum,soda bikarbonat dan baking powder,gris acuan loyang dengan minyak dan panaskan oven 180c,selama 5minit dahulu
kemudian putar telo dan gula hingga kembang
kemudian masukkan ovelette, pukul lagi
masukkan esen vanilla dan pisang putar lagi dan masukkan tepung.
masukkan coklat rice kacau2 sebati
akhir sekali baru masukkan minyak dan kacau2 sebati
selepas itu tuang dalam loyang,tabur badam diatasnya.
bakar pada suhu 180c,selama 45 minit
3 biji pisang yang dilenyek..mila guna pisang kapas
1/2 cwn minyak masak
1sk esen vanilla
2 bj telo ayam gred B
1/2 sk ovellete
1sb coklat rice
badam cincang
1sdb serbuk coco
Caranya..
ayak tepung gandum,soda bikarbonat dan baking powder,gris acuan loyang dengan minyak dan panaskan oven 180c,selama 5minit dahulu
kemudian putar telo dan gula hingga kembang
kemudian masukkan ovelette, pukul lagi
masukkan esen vanilla dan pisang putar lagi dan masukkan tepung.
masukkan coklat rice kacau2 sebati
akhir sekali baru masukkan minyak dan kacau2 sebati
selepas itu tuang dalam loyang,tabur badam diatasnya.
bakar pada suhu 180c,selama 45 minit
No comments:
Post a Comment