KEK SPAN COKLAT
BAHAN2 NYA:
5 biji telur ayam(saya guna telur gred A)
125grm gula kastor
1sdk esen vanilla
2sdk ovellete
100grm tepung gandum
20grm serbuk coco
1sdk baking powder
40ml air masak
70grm mentega dicairkan dan disejukkn seketika
Panaskan oven pada suhu 170c
Campurkan ke semua bahan2 kecuali mentega
Putar hingga kembang,gebu naik 2 kali ganda adunannya,anggaran dalam 10minit terus memutar
Masukkan mentega cair dan kaup balik hingga rata
Tuangkan ke dalam loyang 8inci yang telah disapu sedikit dengan mentega
Bakar pada suhu 170c selama 35minit
5 biji telur ayam(saya guna telur gred A)
125grm gula kastor
1sdk esen vanilla
2sdk ovellete
100grm tepung gandum
20grm serbuk coco
1sdk baking powder
40ml air masak
70grm mentega dicairkan dan disejukkn seketika
Panaskan oven pada suhu 170c
Campurkan ke semua bahan2 kecuali mentega
Putar hingga kembang,gebu naik 2 kali ganda adunannya,anggaran dalam 10minit terus memutar
Masukkan mentega cair dan kaup balik hingga rata
Tuangkan ke dalam loyang 8inci yang telah disapu sedikit dengan mentega
Bakar pada suhu 170c selama 35minit
No comments:
Post a Comment