Search This Blog

Friday, February 15, 2013

Japanese Cheese Cake


JAPANESE CHEESE CAKE

BAHAN2 NYA
7 keping cheese
200ml susu cair
4bj telo
75grm tepung naik sendiri
75grm butter
100grm gula halus
1/2 sdt cream of tartar

Koyak2 cheese campur dengan susu masak dengan api perlahan kacau2
Masukkan butter dah cair tutup api dan sejukkan
Asing putih telo dalam bekas lain
Pukul putih telo bersama gula,cream of tatar sehingga kembang
Kedian pukul kuning telo dlm bekas lain sehingga kembang dan masukkan adunan cheese tapiskan terlebih dahulu
Masukkan tepung sedikit2,kacau perlahan sehingga sebati
Lapikkan loyang dan sapukan dengan sedikit butter
Letakkan loyang dalam bekas berisi air panas
Panaskan oven terlebih dahulu dalam suhu 170c
Bakar kek selama 1jam 30minit ikut kepanasan oven memasing

No comments:

Post a Comment