Search This Blog

Friday, September 7, 2012

BISKUT SUSU


yeahhhhhhhhhhhhhhh..operasi mlm nie ULI ULI BISKUT RAYA..udh siap..nie ler dia BISKUT SUSU..drp dapo Mila Kitchen

1/2 tin susu pekat manis
250 grm butter
600 grm tepung jagung
Pukul sebati susu pekat bersama butter hingga kembang
Masukkan tepung jagung skit2,gaul sebati sampai adunan sudah cantik.
Tarapakn adunan dlm acuan kesukaan anda.
Bakar pada suhu 170c selama 15minit.

BISKUT SUJI


operasi tgh mlm nie ULI ULI BISKUT RAYA..di dapo ku syurga ku..BISKUT SUJI..ALHAMDULLIAH..siap gak akhirnya..bersama Salina Mohd Dallil,Salwa Wawa,Ars Lyza,Izzati Manja,Mutiara Kasih..

Tepung gandum (3cawan)
Gula halus (1cawan)
Minyak sapi (1cawan)
Beberapa hirisan ceri untuk hiasan

Panaskan minyak sapi sehingga cair.
Kemudian tuangkan minyak ke dalam bekas, dan gaulkan bersama2 gula kastor.
Masukkan tepung gandum ke dalam adunan dan gaul rata.
Bentukkan adunan kecil2.
Bakar pada suhu 150c selama 15minit

PUDING JAGUNG 1 MALAYSIA


PUDING JAGUNG 1 MALAYSIA..Mila Kitchen,menu berbuka pose hari nie.9hb OGOS 2012..cantik x..heheh..

1 paket agar 15grm
1 setgh tin susu pekat
perisa jagung
perisa pandan*
perisa oren*
perisa sirap*
Ambik agar2 sedkit masak terlebih dahulu.
Bila agar2 dh hancur masukkn sedikit gula.
Kedian asingkn dlm 3 bekas.Buh wane2 yg bertanda *.
Biarkan keras dlm setgh jam.
Dah keras potong2 kecil2 dan letak ketepi dahulu.
Masakan agar2 lbhan tadi hingga hancur.
Lepas itu tuang susu & perisa jagung,kacau2.
Dah mendidih padam api.
Buh dalam acuan kegemaran anda.
Kedian itu ambik agar2 yg sudah dipotong2 kecik tadi,tabur2 kn diats agar2 dlm loyang.

CUCUR ROTI



menu berbuka pose 1hb OGOS 2012..CUCUR ROTI..

5 keping roti
3 batang soseh(dipotong2)
1 sudu serbuk kari
1 bj bawang besar
1 bj telur ayam
1 sudu kecik garam
260g tepung gandum
120ml air atau seckupnya
1 sudu kecik soda bikarbonat
Potong soseh kecil2 atau bulat2,kedian potong bawang
Rendam roti dlm air sejuk sementara supaya kembang dan kembang carikkan
Satukan ke semua bahan2 dlm tepung dan bancuh bahan2 tadi jng terlalu cair dan pekat
Kedian boleh digrg hingga kekuninggan.
Sedap mkn bersama sos cili

Thursday, September 6, 2012

PUDING SUSU CINCAU


tadaaaaaaaa..siap sudah pun PUDING SUSU CINCAU,utk berbuka pose hari nie 31.7.2012..settle dh 1 bab..ALHAMDULLIAH..bersama Salwa Wawa

1 paket agar2 (15grm)
1 setgh tin susu pekat
separuh cincau yg sudah dipotong2 kecik2
5 cawan air
sedikit buah ceri utk hiasan

Masakkn agar2 bersama 5 cwn air td sampai hancur agar2.
Kedian masukkn susu pekat,kacau2,setelah mendidih padam api.
Masukkan adunan agar2 td dlm acuan kegeraman anda.
Lepas itu taburkan cincau yg sudah dipotong2 td.
Sejuk bekukn dlm peti sejuk dahulu.
Lepas 2 boleh dipotong2 & dimkn.